Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La CUP avisa ERC que treballarà en un “nou embat” amb l’Estat perquè no creu en la Comissió Bilateral

ACN Barcelona.-El diputat de la CUP Pau Juvillà ha advertit aquest dilluns que la seva formació va ser molt “clara” en el pacte de Govern amb ERC i que seguirà […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-El diputat de la CUP Pau Juvillà ha advertit aquest dilluns que la seva formació va ser molt “clara” en el pacte de Govern amb ERC i que seguirà treballant per “crear un nou embat” amb l’Estat. “Si ERC creu a anar a negociar en una Comissió Bilateral, no hi estem d’acord, no és el nostre camí i treballarem per crear aquest nou embat que ha de ser preferentment en forma de referèndum en dos anys”, ha avisat Juvillà en una atenció als mitjans el dia que es reprèn el principal òrgan de diàleg bilateral entre l’executiu català i l’espanyol després de tres anys de no reunir-se. “No anirem a una Comissió Bilateral a negociar molles, el que volem és el pa sencer”, ha afegit el diputat de la CUP, que ha assegurat que el partit “no renuncia a res”.

En la mateixa línia, el diputat anticapitalista ha dit que li “costa entendre” que a la taula de diàleg “es digui des d’un principi que no es pot parlar d’autodeterminació ni d’amnistia”.”Si ERC creu que és possible fer això, que ho faci, però nosaltres en cap moment ens hem negat a continuar avançant i treballant en camins de ruptura”, ha reiterat. La Comissió Bilateral Estat-Generalitat es reuneix aquest dilluns a les 16.00 hores a la seu del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, a Madrid, i el Govern preveu plantejar-hi més d’una cinquantena de demandes. Algunes són clams històrics en matèria d’infraestructures, economia, drets socials i protecció de la llengua catalana.