Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La CUP avisa a Aragonès que la via del diàleg és un “tren que només porta a la confrontació i al xoc amb l’Estat”

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP Laia Estrada ha avisat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que la via del diàleg és un “tren que només porta a la […]

Avatar
Agències 08/06/2021

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP Laia Estrada ha avisat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que la via del diàleg és un “tren que només porta a la confrontació i al xoc amb l’estat espanyol”. En una compareixença a la sala de premsa del Parlament, ha fet referència a l’article del president d’ERC, Oriol Junqueres, i ha assegurat que “no pujaran a un tren que malauradament no els porta enlloc”. Estrada ha lamentat que sempre que parlen d’una sortida democràtica al conflicte entre Catalunya i l’Estat el resultat és sempre el mateix, tant si hi ha la “dreta més rància o l’autonomenat govern més progressista de la història”. També ha recordat al PSOE que a la transició ja es va veure que els partits poden arribar a pactes per obviar conflictes.

La diputada de la CUP al Parlament, a més, s’ha dirigit al conjunt de l’independentisme i ha afirmat que en el cas que la coordinació estratègica independentista no funcioni o no sigui capaç d’aplicar una estratègia consensuada, caldrà que “des de baix” es tornin a organitzar. En aquest sentit, ha dit que ERC ha sigut la formació que ha expressat amb més claredat la seva aposta estratègica. “No compartim el diàleg amb l’Estat a partir d’una taula de diàleg”, ha explicat, tot i que no ha tancat la porta a participar en una pretaula de diàleg amb els partits independentistes. En tot cas, Estrada ha traslladat a l’independentisme “la urgència d’una coordinació estratègica”.