Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La CUP ajorna les votacions sobre la seva proposta política al 14-F

ACN Barcelona.-La CUP ha ajornat les votacions sobre la seva proposta política per a les eleccions previstes per al 14 de febrer. Inicialment, la ponència final havia d’estar enllestida aquest […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-La CUP ha ajornat les votacions sobre la seva proposta política per a les eleccions previstes per al 14 de febrer. Inicialment, la ponència final havia d’estar enllestida aquest dissabte, però la pandèmia ha alentit els tempos. Els debats s’han hagut de fer de manera telemàtica, i no presencialment en diferents punts del territori com estava pensat en un principi. Per facilitar aquests debats online i perquè la militància tingui temps per deliberar el sentit de vot de les esmenes presentades, el calendari s’ha allargat. La proposta política s’acabarà ratificant per la militància entre el 25 i 26 de novembre i es publicarà el 27 de novembre.

Segons van explicar fonts de la formació anticapitalista a l’ACN, en el document inicial -al qual se li han pogut ara introduir esmenes-, la CUP proposa desencallar la situació política a Catalunya “forçant embats” amb l’Estat i “superant els límits de la llei” en el pla social. Aposten per buscar la confrontació permanent amb l’Estat amb lleis socials que traspassin les competències de la Generalitat i desobeint si el Tribunal Constitucional les tomba. Això, creuen, evidenciaria que és “impossible” desenvolupar polítiques socials en el marc estatal i acabaria forçant un nou referèndum d’autodeterminació. Encara que rebutgen posar dates, asseguren que serà un procés “de mínim 2 o 3 anys” perquè que tingui “legitimitat i continuïtat”.La CUP encara ha de celebrar un debat interterritorial el 15 de novembre. Després, del 18 al 22 de novembre, es votaran les esmenes. La militància tindrà accés al document final el 24 de novembre i començarà a votar l’endemà.