Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

La CUP afirma que el retorn al confinament comarcal “evidencia” que el Procicat prima l’economia a la salut

ACN Barcelona.-La CUP ha afirmat en un comunicat que el retorn al confinament comarcal anunciat aquest dimecres pel Procicat “evidencia” que les decisions que pren el Procicat “no busquen preservar […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-La CUP ha afirmat en un comunicat que el retorn al confinament comarcal anunciat aquest dimecres pel Procicat “evidencia” que les decisions que pren el Procicat “no busquen preservar la salut de la població sinó salvaguardar els interessos de determinats lobbys econòmics”. En aquest sentit, la formació anticapitalista remarca que la situació “alarmant” actual “no s’ha generat d’un dia per l’altre”, sinó que “fa setmanes” que professionals de l’àmbit sanitari i epidemiològic “alerten de l’increment de casos i de la major virulència de la soca britànica”. També recorden que la Generalitat ja avançava “explícitament” que després de Setmana Santa “caldria aplicar mesures més restrictives”.

Segons la CUP, les decisions que s’han pres “semblen haver estat més encaminades a salvar la setmana santa que no pas a salvaguardar la salut pública”. Per això demana al Procicat que faci “actes” de les reunions que duu a terme i que siguin “públiques”, especialment per saber “quines són les persones que hi participen i a quins interessos representen”.I davant del que consideren un “desgavell” de la gestió de la pandèmia que fa el Govern, la CUP considera que seria “més efectiu i menys lesiu” desplegar ajudes econòmiques per a la població que permetessin “reduir al mínim la interacció entre la ciutadania durant un període temporal reduït”.