Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

La Cubana rebrà el guardó honorífic dels Premis Ateneus 2021

ACN Barcelona.-La companyia La Cubana rebrà el Premi Honorífic dels Premis Ateneus 2021 durant la gala que se celebrarà el 21 de desembre a la carpa del Circ Històric Raluy, […]

Avatar
Agències 25/11/2021

ACN Barcelona.-La companyia La Cubana rebrà el Premi Honorífic dels Premis Ateneus 2021 durant la gala que se celebrarà el 21 de desembre a la carpa del Circ Històric Raluy, al Moll de la Fusta de Barcelona. El Premi Honorífic és una novetat d’aquesta 32ª edició dels guardons i neix amb l’objectiu de donar valor a entitats, institucions o persones relacionades d’alguna manera amb el món ateneístic que han destacat en la seva tasca en l’àmbit cívic, cultural o artístic del nostre país. Una altra novetat d’enguany és el format de la gala dels Premis, ja que l’acte serà presentat pel mestre de cerimònies del Circ Històric Raluy i comptarà amb la representació d’alguns dels seus números més emblemàtics.

Per a aquest primer guardó, s’ha escollit a La Cubana per ser “una companyia de prestigi i alhora molt popular”, que enguany celebra els seus 40 + 1 anys, “una llarga i exitosa carrera que va tenir els seus orígens, abans que es digués La Cubana, a l’ateneu Casino Prado Suburense de Sitges, quan era una companyia de teatre amateur”. En total, han realitzat més de 12.000 representacions teatrals i els han vist més de 5 milions d’espectadors. Fundats l’any 1989 per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), els Premis Ateneus reconeixen la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural. Un centenar de candidatures En aquesta 32ª edició dels Premis, s’han presentat prop d’un centenar de candidatures d’un total de 65 entitats en les cinc categories: el Premi a la Comunicació Associativa, el Premi a la Creativitat Artística, el Premi Jove, Proposa!, el Premi al Treball en Xarxa i el Premi al Foment de la Participació, aquest darrer adreçat a entitats sense ànim de lucre externes a la Federació que hagin fomentat la participació mitjançant la programació i l’organització d’actes culturals i festius d’arrel.