Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La crisi de la covid-19 dispara un 83,6% el nombre de concursos de creditors a Catalunya durant el mes de novembre

ACN Barcelona.-La segona onada de la covid-19 ha disparat el nombre de concursos de creditors a Catalunya. Segons dades publicades aquest dimecres pel Col·legi de Registradors, a Catalunya es van […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-La segona onada de la covid-19 ha disparat el nombre de concursos de creditors a Catalunya. Segons dades publicades aquest dimecres pel Col·legi de Registradors, a Catalunya es van registrar 134 procediments concursals durant el mes de novembre, un 83,6% més respecte al mateix període de l’exercici anterior. La xifra de concursos a Catalunya representa un 30% sobre el total de l’Estat, lluny del pes que tenen altres comunitats com Madrid (22%), el País Valencià (12%) o el País Basc (7%). Per altra banda, l’increment se situa molt per sobre la mitjana espanyola. Durant el mes de novembre, a l’Estat es van registrar 444 concursos de creditors un 26,1% més en comparació amb el mateix període de l’any passat.

Segons indica el Col·legi de Registradors, el nombre de concursos de creditors va caure de forma generalitzada durant els primers mesos de la pandèmia (-84,4% a l’abril i -76,1% al maig a tot l’Estat) per “l’alentiment de les comunicacions internes durant l’estat d’alarma”. No obstant això, al setembre es va detectar un fort increment, mentre que a l’octubre la tendència es va tornar a suavitzar. Al novembre, però, coincidint amb una nova onada de restriccions, el nombre de processos concursals va tornar a repuntar.En paral·lel, el nombre d’ampliacions de capital a Catalunya durant el penúltim mes de l’any va experimentar un descens del 21,2%, molt per sota la mitjana espanyola (-9,2%). Les dades contrasten amb les de Madrid, on les ampliacions de capital van créixer un 3,4% al novembre, fins a les 641.Finalment, la constitució d’empreses a Catalunya va créixer un 6,4% al novembre, fins a les 1.504. Durant el penúltim mes de l’any, al conjunt de l’Estat es van crear 7.572 empreses, un 1,8% més respecte al mateix període de l’exercici anterior.