Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La crisi de Ceuta, la investidura i la renúncia d’Artadi

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. ‘El País’, centrat en el conflicte diplomàtic a les dues ribes del Mediterrani: “Marruecos pone fin al desafío tras dejar atrás a casi […]

Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. ‘El País’, centrat en el conflicte diplomàtic a les dues ribes del Mediterrani: “Marruecos pone fin al desafío tras dejar atrás a casi 1.000 menores”. A sota, titular per a la pandèmia: “Suspender las patentes no es la panacea ante la falta de vacunas”. ‘El Periódico’ destaca la crisi humanitària a Ceuta per la crisi entre Espanya i el Marroc: “”¡Corred, os devolverán a casa!””. Titular econòmic com a segon tema del dia: “El turismo recupera el optimismo en Fitur ante el ocaso de la pandemia”. ‘El Punt Avui’ es decanta pel nou executiu català, en vies de formació: “Investidura a punt”. A sota, la qüestió catalana: “Iceta reitera el diàleg amb Catalunya, però hi posa límits”.

‘La Razón’ afegeix la Casa Real al conflicte entre Madrid i Rabat: “Zarzuela espera “luz verde” para mediar con Marruecos”. Gran fotografia també per a la dimensió social d’aquesta crisi, amb centenars de menors asseguts en una nau industrial d’un polígon del Tarajal: “Deportar “Menas” por la puerta de atrás”.’Ara’ aposta pel futur Govern de la Generalitat: “La renúncia d’Artadi altera els plans de JxCat”. A sota, la crisi de Ceuta, amb una fotografia de dos nens rescatats de l’aigua davant d’un membre de l’Exèrcit espanyol: “Som víctimes del joc entre el Marroc i Espanya”.’ABC’ també torna a destacar el conflicte d’Espanya amb el règim de Mohamed VI: “Solo la firmeza de la UE frena el chantaje de Marruecos”. Dedica tota la portada a aquest tema, amb alguns destacats com ara: “Sánchez ataca a Casado y le exige lealtad sin asumir errores”.’El Mundo’ se centra també en el conflicte diplomàtic entre el règim de Mohamed VI i el govern de Pedro Sánchez: “España frena el caos en Ceuta y prevé un pulso largo de Rabat”. Notícia de curses de braus com a segon tema destacat de portada: “Graves cogidas a Pablo Aguado y al banderillero Domínguez”.I ‘La Vanguardia’, que treballa l’aspecte humanitari del xoc entre Espanya i el Marroc: “El desemparament dels menors agreuja la crisi migratòria de Ceuta”. A sota, titular polític: “El no d’Artadi obre la batalla per la vicepresidència a Junts”.