Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La crisi climàtica agreuja la sequera i escalfa el mar

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest diumenge. ‘La Razón’ assegura que el president espanyol, Pedro Sánchez, vol un altre assessor: “Sánchez busca un nuevo “gurú” que sustituya a […]

Agències 30/07/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest diumenge. ‘La Razón’ assegura que el president espanyol, Pedro Sánchez, vol un altre assessor: “Sánchez busca un nuevo “gurú” que sustituya a Iván Redondo”. També recull el tall de subministrament de gas a Letònia: “Otro chantaje de Putin: Gazprom cierra el grifo del gas a Letonia”.

‘El Punt Avui’ es fixa en la fal·lera ferroviària europea: “Mig segle de l’Interrail”. Fotografia per a l’embassament de Sau (Osona): “Un 36,5% menys d’aigua als pantans”.

Portada monogràfica a ‘El Periódico’, que parla de les repúbliques de l’est d’Europa que miren Rússia de reüll: “Viaje a la frontera del expansionismo ruso”. Als peus de la plana, espai per a la crisi climàtica: “Alerta ante las altas temperaturas del agua del Mediterráneo”.

“Per què ens falta aigua”, planteja l”Ara’. Radiografia de la presidenta suspesa del Parlament i líder de Junts: “Auge i caiguda de Laura Borràs”.

El president rus, Vladímir Putin, vestit d’abric durant una visita al Cercle Polar Àrtic, protagonista de la portada de l”ABC’: “Putin, también a por el Ártico”. El titular del dia, però, és per a la corrupció al PSOE: “Recuperar los 680 millones de los ERE, misión casi imposible”.

‘El Mundo’ entrevista el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que recupera el català com a arma política i ocupa pràcticament tota la portada: “Cuando gobierne, el español no será una lengua extranjera en Cataluña”. Al segment superior, espai per a l’oci jove en ple 2022: “La gran ‘rave’ de la post-pandemia”.

Entrevista també a la portada de ‘La Vanguardia’, que conversa amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero: “No es va contra ningú, es demana un esforç als que tenen més”. Fotografia per a un Mediterrani tebi a causa de l’emergència climàtica: “Mar calent com el del final de l’estiu”.

“Siete días de vértigo para cerrar el pacto europeo del gas”, titula ‘El País’, que reconstrueix la negociació entre estats per decidir què fer amb la crisi energètica. Alarma pesquera a l’Atlàntic per la falta de captures: “Alerta en Galicia por la falta de marisco: “El mar está dejando de producir””.