Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La crisi al govern de Boris Johnson s’agreuja amb les dimissions dels ministres d’Educació i d’Afers Socials

ACN Barcelona – Dues noves dimissions al govern de Boris Johnson afebleixen encara més el primer ministre del Regne Unit. Poques hores després que el ministre d’Economia, Rishi Sunak, i […]

Agències 06/07/2022

ACN Barcelona – Dues noves dimissions al govern de Boris Johnson afebleixen encara més el primer ministre del Regne Unit. Poques hores després que el ministre d’Economia, Rishi Sunak, i el ministre de Salut, Sajid Javid, anunciessin que abandonaven el càrrec per les seves diferències amb el ‘premier’ britànic, dos membres més de l’executiu han pres la mateixa decisió. Aquest dimecres, el ministre d’Educació, Robin Walker, i el ministre d’Afers Socials i Famílies, Will Quince, han anunciat la seva dimissió lamentant “errors” i “manca d’integritat” per part del govern. A banda d’aquests ministres, també ha anunciat la seva dimissió la secretària privada –també coneguda com a ‘ministra a l’ombra’- en matèria de transport, Laura Trott.

Les renúncies anunciades aquests últims dies arriben poques setmanes després que Boris Johnson superés de forma ajustada una moció de confiança al Parlament, on part dels diputats ‘tories’ van votar en conta del seu propi líder.

La moció es va fer després que sortís publicat l’informe elaborat per l’alta funcionària Sue Gray en relació amb el ‘Partygate’, el nom amb què es van batejar les festes il·legals celebrades al 10 de Downing Street en ple confinament. El document va revelar “greus incompliments” per part del personal de l’edifici i va deixar molt tocada a figura de Johnson, que va sortir pràcticament indemne de l’escàndol.