Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

La Creu Roja treballa per assolir la neutralitat climàtica el 2030 amb accions per compensar les emissions de CO₂

ACN Barcelona.-La Creu Roja es proposa assolir la neutralitat climàtica el 2030 amb el projecte +CO(mpensa)2, que pretén contrarestar les emissions de CO₂ i de gasos d’efecte d’hivernacle que genera […]

Avatar
Agències 04/06/2021

ACN Barcelona.-La Creu Roja es proposa assolir la neutralitat climàtica el 2030 amb el projecte +CO(mpensa)2, que pretén contrarestar les emissions de CO₂ i de gasos d’efecte d’hivernacle que genera amb accions de reforestació i d’ocupació verda. Segons un comunicat de l’organització difós aquest divendres, es tracta d’un pla que es desenvoluparà durant els pròxims nou anys i que preveu, entre altres coses, promoure plantacions amb espècies autòctones a tot el territori estatal. En aquesta línia, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, Creu Roja Joventut ha llançat la campanya ‘Compte enrere 2030’ que pretén sensibilitzar sobre les conseqüències de l’avenç del canvi climàtic i els seus efectes sobre les persones.

El lema ‘Compte enrere 2030’ fa referència als nou anys que falten per aconseguir arribar als objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides el 2015. La campanya d’enguany promou que cada persona pugui identificar aquelles qüestions que estan al seu abast de manera directa i que tenen una repercussió negativa en l’entorn, amb l’objectiu de poder canviar-les i identificar les que tenen una repercussió positiva i que podrien incorporar en els seus hàbits o patrons del dia a dia. A més de fer accions de reforestació, l’organtzació també millorarà l’eficiència energètica dels seus edificis i la seva flota de vehicles per tal de contribuir als acords de París i als Objectius de Desenvolupament Sostenible que aposten per l’aliança pel clima.