Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Creu Roja distribueix més de 1,8 milions de quilos d’aliments entre població en situació de vulnerabilitat

ACN Barcelona.-La Creu Roja a Catalunya distribuirà més d’1,8 milions de quilos d’aliments entre persones vulnerables en la primera fase del Programa 2019 d’Ajuda Alimentària. La institució humanitària treballarà amb […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Barcelona.-La Creu Roja a Catalunya distribuirà més d’1,8 milions de quilos d’aliments entre persones vulnerables en la primera fase del Programa 2019 d’Ajuda Alimentària. La institució humanitària treballarà amb 291 entitats per repartir aliments entre 102.523 persones. En el marc d’aquest programa, l’any passat la Creu Roja ja va distribuir més de 5,7 milions de quilos d’aliments que van arribar a 97.890 persones beneficiàries. El programa està cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal, i inclou el repartiment total de més de 96 milions de quilos d’aliments a tot l’Estat. La distribució dels aliments la fan la Creu Roja i la Federació de Bancs d’Aliments (FESBAL), un 50% cada organització.

Els aliments distribuïts són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge.En la cistella d’aliments d’aquest any s’han fet actualitzacions i s’han incorporat algunes novetats. Així, es lliuraran cigrons cuits, pasta alimentària espagueti, macedònia de verdures en conserva, pera i macedònia de fruites en conserva, tonyina i sardines en conserva, conserva de porc (magre), batuts de xocolata, arròs blanc, llet, tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre i oli d’oliva.Segons l’11è informe de L’Observatori de la Creu Roja, un 70% de les famílies ateses per l’entitat a Catalunya en projectes de lluita contra la pobresa pateix pobresa cronificada i gairebé un 80% pobresa material severa.