Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La Creu Roja atén prop de 5.000 persones sol·licitants d’asil i refugiades durant el 2018, un 51% més

ACN Barcelona.-Durant el 2018 la Creu Roja a Catalunya ha atès 4.991 persones sol·licitants d’asil i refugiades, xifra que representa un increment del 51% respecte a les 3.299 de l’any […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Barcelona.-Durant el 2018 la Creu Roja a Catalunya ha atès 4.991 persones sol·licitants d’asil i refugiades, xifra que representa un increment del 51% respecte a les 3.299 de l’any anterior. Les nacionalitats majoritàries de les persones usuàries han estat georgiana (35%), veneçolana (18%), colombiana (14%), salvadorenca (8%) i ucraïnesa (8%). El 40% de les persones ateses han estat dones. En el marc del Dia Mundial de les persones refugiades, la Creu Roja recorda la importància que els estats renovin i enforteixin el seu compromís amb la Convenció de Refugiats de 1951 i reforcin els pilars d’un enfocament coordinat a llarg termini per protegir les persones refugiades.

La Creu Roja Catalunya treballa amb les persones sol·licitants d’asil i refugiades des de fa 30 anys i desenvolupa una àmplia resposta humanitària per donar-los suport en els processos d’acollida i integració. La intervenció de l’entitat consta de diverses fases que cobreixen des de la primera acollida fins a la integració i l’autonomia dels participants, amb una durada aproximada de 18 a 24 mesos.Per a això, la Creu Roja dissenya itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral que cobreixen les necessitats bàsiques dels refugiats i sol·licitants de Protecció Internacional. Durant l’any passat, des de l’àmbit d’ocupació es va donar suport en la recerca de feina a 406 persones, un 46% de les quals ha trobat una ocupació.També se’ls ha ofert, entre d’altres, serveis de suport jurídic, psicològic, traducció i interpretació, aprenentatge de l’idioma, ajuts econòmics, formació, orientació i intermediació laboral. Amb l’objectiu de conscienciar sobre els reptes i dificultats que afronten les persones sol·licitants de Protecció Internacional a Catalunya, la Creu Roja compta amb la campanya de sensibilització ‘Ara que són aquí, #EtNecessitenAProp’, que disposa d’una web, un joc interactiu i infografies per explicar com funciona el sistema d’acollida i com es pot col·laborar en la integració de les persones refugiades.