Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La Creu Roja atén a Catalunya 46.500 persones d’Ucraïna en el primer any de la guerra

ACN Barcelona – La Creu Roja ha atès a Catalunya 46.566 persones arribades d’Ucraïna fugint de la guerra, quan farà un any que va començar el conflicte. L’organització ha allotjat […]

Agències 23/02/2023

ACN Barcelona – La Creu Roja ha atès a Catalunya 46.566 persones arribades d’Ucraïna fugint de la guerra, quan farà un any que va començar el conflicte. L’organització ha allotjat 20.791 persones a 41 municipis, en el marc del programa d’acollida i integració del Ministeri d’Inclusió, Migracions i Seguretat Social. Actualment, 2.000 continuen en els recursos de primera acollida i prop de 400 estan preparades per a l’autonomia. Més de 35.200 persones han rebut atenció social per poder cobrir les necessitats bàsiques i 1.323 han rebut ajuts econòmics. A més, 7.716 infants han participat en espais de lleure i activitats d’oci per afavorir-ne la socialització i la integració social i comunitària a través de Creu Roja Joventut.

Són dades facilitades per Creu Roja a través d’un comunicat quan aquest divendres, 24 de febrer, farà un any que Rússia va començar la guerra contra Ucraïna. 

La Creu Roja és una de les entitats gestores del sistema d’acollida a persones sol·licitants de protecció internacional coordinat pel Ministeri d’Inclusió, sistema que s’encarrega de donar l’acollida a les persones que han fugit del conflicte a Ucraïna.

El seu treball cobreix les necessitats bàsiques de la població, el benestar emocional, l’assistència jurídica, el reforçament de competències i habilitats per a l’autonomia personal, l’adaptació de la millora de l’ocupabilitat i l’accés a un lloc de treball, la creació de xarxes amb la societat d’acollida i l’èxit escolar.

Prop de 2.000 voluntaris s’han mobilitzat per donar resposta a aquesta emergència ajudes en tasques com l’orientació, l’ensenyament de l’idioma, la traducció, l’ajuda directa o la inserció social i laboral.

Aquesta mobilització ha permès que 663 persones hagin rebut suport psicosocial; 11.545 hagin tingut suport en els desplaçaments cap als llocs d’acollida o als centres sanitaris i 211 hagin millorat la seva ocupabilitat. 

A l’estat espanyol, la Creu Roja ha atès més de 125.000 persones d’Ucraïna en el darrer any. Més de 48.000 persones es troben en el marc del sistema d’acolliment i immigració de la Secretaria d’Estat de Migracions, de les quals 9.200 continuen en els recursos de primera acollida i més de 2.600 ja estan preparades per a l’autonomia. El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja ha atès més de 14,8 milions de persones en aquesta emergència.