Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

La creació d’empreses a Catalunya durant el mes de gener cau un 6,5%

ACN Barcelona.-La creació d’empreses a Catalunya durant el mes de gener va caure un 6,5% respecte al mateix període de l’any anterior. Segons dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional […]

Agències 11/03/2021

ACN Barcelona.-La creació d’empreses a Catalunya durant el mes de gener va caure un 6,5% respecte al mateix període de l’any anterior. Segons dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la constitució de noves societats a Catalunya torna a reduir-se després de dos mesos a l’alça, quan el nombre d’empreses va créixer un 7,5% al novembre i un 11,5% al desembre. No obstant això, Catalunya es converteix en el territori amb més societats mercantils de nova creació durant el mes de gener –un total de 1.653-, superant la Comunitat de Madrid. Al conjunt de l’Estat, durant el primer mes de l’any es van crear 7.811 noves empreses, un 9,8% menys respecte al gener de l’exercici anterior.

Pel que fa a la dissolució d’empreses, a Catalunya se’n van registrar 222 durant el gener, un 16,9% menys en comparació al mateix mes de l’any passat. A l’estat espanyol, el nombre de dissolucions va ser de 3.011, un 15,3% menys en termes interanuals.