Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La covid-19 dispara les compres en línia a l’Estat: l’increment durant la pandèmia equival al creixement d’una dècada

ACN Barcelona.-La covid-19 ha disparat el volum de compres en línia a un ritme sense precedents. Entre 2009 i 2019, el mercat ‘online’ a l’Estat va passar de tenir una […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-La covid-19 ha disparat el volum de compres en línia a un ritme sense precedents. Entre 2009 i 2019, el mercat ‘online’ a l’Estat va passar de tenir una quota del 8% sobre el total de les vendes a una quota del 15% (un increment de set punts percentuals). Amb l’esclat de la pandèmia, l’increment que va trigar una dècada a produir-se s’ha repetit en poc més de vuit mesos. Segons dades publicades pel Banc d’Espanya, el comerç ‘online’ ja representa un 22% de les vendes a l’Estat, una xifra que equival a un increment de set punts percentuals respecte a 2019. La institució opina que encara hi ha “molta incertesa” sobre si la tendència es mantindrà un cop acabi el confinament, però creu que el comerç digital “mantindrà el seu dinamisme”.

De fet, al Banc d’Espanya assenyala que durant els mesos posteriors a les mesures de confinament més estrictes (passada la primera onada) es va detectar una caiguda en el comerç ‘online’. Malgrat tot, la institució també subratlla que els volums de compra han estat superiors als que es van registrar l’exercici anterior.En el mateix informe publicat aquest dijous, el Banc d’Espanya creu que el desenvolupament del comerç digital afavorirà la competència empresarial a l’Estat, reduint els marges econòmics i, per tant, els preus. Malgrat tot, també apunta que els beneficis empresarials no en surten perjudicats, ja que la digitalització afavoreix una reducció dels costos fixos relacionats amb l’aprovisionament.