Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

La Coordinadora publica el Pla d’Igualtat Marc per integrar la igualtat d’oportunitats en el món casteller

ACN Valls – La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha posat en marxa el Pla d’Igualtat Marc aquest mes de març. El document pretén ser un instrument estratègic […]

Agències 16/03/2023

ACN Valls – La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha posat en marxa el Pla d’Igualtat Marc aquest mes de març. El document pretén ser un instrument estratègic per integrar la igualtat d’oportunitats a tot el món casteller. En concret, s’han definit set àmbits de treball per estructurar l’autodiagnosi a cada colla amb els ítems que cal investigar i la manera d’avaluar la informació en àrees, com ara la cultura i gestió organitzativa; l’estructura interna i òrgans de decisió; l’assetjament sexual i per raó de sexe; seguretat i prevenció o els assajos, entre altres. L’entitat La Sal ha estat l’encarregada d’elaborar la ‘Guia per la diagnosi, disseny i implementació del Pla d’Igualtat’, que ja està a disposició de les colles.

Per una banda, el pla es planteja com una anàlisi de la situació en termes d’igualtat entre dones i homes a través d’una diagnosi amb elements participatius per identificar les situacions de desigualtat i discriminació cap a les dones i, per l’altra, com una eina d’implementació per a les colles mitjançant la guia. Per aquesta raó, s’han definit criteris i línies d’anàlisi per poder treballar de forma transversal i compartida entre el centenar de colles que integren la Coordinadora.