Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

La Coordinadora d’ONGD de Lleida presenta un decàleg “en clau local” per combatre els reptes i les desigualtats globals

ACN Lleida – La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Socials de Lleida ha presentat aquest dijous una nova campanya, amb el nom ‘La vida al centre’, que té com a […]

Agències 07/07/2022

ACN Lleida – La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Socials de Lleida ha presentat aquest dijous una nova campanya, amb el nom ‘La vida al centre’, que té com a objectiu abordar els reptes i les desigualtats globals des d’un enfocament local. Es tracta d’un decàleg format per deu punts que ha estat elaborat per les 38 entitats que aglutina la coordinadora mitjançant un procés participatiu. Aquests eixos són: justícia social, solidaritat, salut, habitatge, educació, economia, feminisme, cultura de la pau, antiracisme i justícia climàtica. L’entitat preveu fer difusió del decàleg i de cara a la tardor organitzarà dues accions, una jornada a l’octubre sobre el dret a l’habitatge dels temporers i una el 10 de desembre amb motiu del Dia dels Drets Humans.

La campanya ‘La vida al centre’ exigeix un canvi de rumb en les polítiques públiques i planteja un conjunt de prioritats i reptes per abordar la “triple crisi” que pateix la societat: sanitària, econòmica i social. Tot i que els reptes que presenta la campanya són globals, la membre de la junta de la Coordinadora d’ONGD, Carme Campoy, explica que s’han adequat “a la realitat del nostre territori”.

A la vegada, la campanya també busca donar visibilitat i posar en valor l’acció social i solidària que dia a dia realitzen les entitats de la demarcació que sobreviuen “amb poc finançament, amb molt voluntariat i un fort activisme”.

De la seva banda, la membre de Lleida pels Refugiats, Ikram Bouhouche, ha remarcat que els deu punts que formen el decàleg estan “relacionats entre sí” i que, per això, cal tractar-los des d’una mirada “interseccional”. “El dret a la salut o a l’habitatge no pot anar sense anar connectat amb l’antiracisme, és per això que aquesta campanya és tant essencial per a la nostra ciutat”, ha afirmat Bouhouche, que ha posat com a exemple la vulneració de drets socials i laborals que pateixen les persones temporeres que arriben a la ciutat.

Durant els propers mesos, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida farà difusió del catàleg i de cara a la tardor també preveu dur a terme diverses accions. La primera es farà a l’octubre i consistirà en una jornada sobre el dret a l’habitatge dels temporeres, mentre que al desembre tenen previst organitzar una acció, encara per decidir, per commemorar el Dia dels Drets Humans.