Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La Coordinadora d’AMPAs de la Dreta de l’Eixample demana que els ‘bolets’ deixin de ser una ”solució recurrent”

ACN Barcelona.-Després del període de preinscripció i de les crítiques que les famílies afectades per una manca de places públiques al barri de la Dreta de l’Eixample de Barcelona, la […]

Avatar
Agències 22/06/2019

ACN Barcelona.-Després del període de preinscripció i de les crítiques que les famílies afectades per una manca de places públiques al barri de la Dreta de l’Eixample de Barcelona, la Coordinadora d’AFAs i AMPAs ha consensuat un manifest on demanen al Consorci una planificació adequada de les places per als propers cursos. Consideren que els ‘bolets’ i els augments de ràtio són ”pedaços” i alerten que no es poden convertir en una ”solució recurrent”. En aquest sentit, denuncien que en aquesta àrea d’influència hi ha fins a deu grups addicionals i consideren que aquesta situació perjudica la qualitat del sistema educatiu públic. Per això, exigeixen el compromís de crear com a mínim una escola nova de dues línies en aquesta zona.

Per la Coordinadora d’AMPAs, aquesta és una mesura imprescindible per poder evitar els grups addicionals i els augments de ràtio. En aquest aspecte, també demanen al Consorci que es comprometi a dotar dels recursos necessaris aquestes escoles, per tal que des de P3 fins a 6è es pugui atendre tot l’alumnat ”en igualtat de condicions” i sense que vagi ”en detriment del projecte educatiu del centre”. En el manifest, la Coordinadora també mostra la preocupació per les places de Secundària a la zona, i per això demanen l’obertura ”urgent” de l’Institut d’Educació Secundària Angeleta Ferrer per al setembre del 2021. Pel que fa als centres d’alta complexitat, les famílies demanen més recursos i un repartiment equitatiu de la matrícula viva per totes les escoles de la zona. Exigeixen que es limiti la ràtio màxima a cada curs a la matrícula efectiva i s’eviti que la matrícula viva es concentri als centres amb menys demanda o als bolets generats ‘ad hoc’. A més a més, proposen que es puguin obrir aules d’acollida un cop iniciat el curs. En aquest sentit, la coordinadora detecta que hi ha una ”demanda desigual” entre escoles d’infantil i primària per part de les famílies, deixat amb baixa demanda els centres de màxima complexitat. Per això, demana al Consorci que vetllin perque la qualitat dels centres públics sigui equitativa i considera que el control de la matrícula viva i les aules d’acollida són dues mesures que hi poden incidir. De cara a futurs períodes de preinscripció, la Coordinadora demana que les àrees d’influència dels centres tinguin en compte com a aspecte principal i prioritari la distància al domicili i no les fronteres administratives de districte. A banda, també demanen que el procés sigui més transparent per a què les famílies tinguin ”informació vertadera”. Les famílies de l’escola Bogatell, contra el tancament d’una línia de P3L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola Bogatell, al districte de Sant Martí, ha iniciat una recollida de signatures al Change.org per evitar el tancament d’una línia de P3 al centre. Segons l’AFA, el Consorci ha pres la decisió per manca de preinscripcions però insinuen que hi ha famílies que havien escollit Bogatell en segona i tercera opció però han hagut d’anar a una concertada. Per això demanen la mobilització de la comunitat educativa i defensen els 40 anys d’història del centre.