Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La convocatòria de 850 places a Mossos es tanca amb un 36% de dones sol·licitants, el percentatge més alt de la història

ACN Barcelona – La última convocatòria per accedir al cos de Mossos d’Esquadra s’ha tancat aquest dilluns amb un 36% de les sol·licituds fetes per dones, el percentatge més alt […]

Agències 14/02/2023

ACN Barcelona – La última convocatòria per accedir al cos de Mossos d’Esquadra s’ha tancat aquest dilluns amb un 36% de les sol·licituds fetes per dones, el percentatge més alt de la història i un 1% més que en la convocatòria anterior. Així, s’han presentat 10.863 aspirants per a 850 places, 6.985 homes i 3.878 dones. Aquesta convocatòria és la segona que reserva un 40% de les places a dones, per tal de donar compliment al doble objectiu d’ampliar la plantilla d’agents i avançar en la feminització el cos. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha valorat “molt positivament” aquestes dades i ha remarcat que el percentatge de dones inscrites s’aproxima molt a la reserva de places per a dones que s’ha aplicat, del 40%.

“L’objectiu és passar del 23% actual de dones al cos de Mossos a assolir la paritat total”, ha dit Elena. Per al conseller, no es tracta només que hi hagi més dones sinó que “hi siguin presents en tots els llocs de comandament”, alhora que la feminització “implica també canvis en la cultura organitzativa del cos o el compliment del pla d’igualtat”, entre d’altres.

D’altra banda, el titular d’Interior ha posat en valor que properament hi haurà al voltant de<strong> </strong>“2.500 nous policies repartits pels municipis del país”, comptant la promoció de 850 agents que estan formant-se a l’Escola de Policia, la convocatòria que ha finalitzat aquest dilluns i la nova convocatòria de 850 places que està prevista per a l’últim trimestre de l’any.