Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La contractació logística arriba a 89.453 metres quadrats el segon trimestre, un 17% menys

ACN Barcelona.-El mercat logístic de Catalunya ha tancat el segon trimestre amb una contractació de 89.453 metres quadrats, segons dades de la consultora immobiliària Forcadell. Aquesta xifra representa un descens […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-El mercat logístic de Catalunya ha tancat el segon trimestre amb una contractació de 89.453 metres quadrats, segons dades de la consultora immobiliària Forcadell. Aquesta xifra representa un descens del 17% respecte als mateixos mesos de l’any passat però és un resultat “relativament bo” d’acord amb la situació actual. La crisi del coronavirus va provocar una reducció “dràstica” de l’activitat logística a l’abril, que es va recuperar al maig i juny. L’empresa ha destacat la “normalització” de l’activitat d’aquest mercat i preveu un increment de la contractació en la segona meitat de l’any. La disponibilitat s’ha mantingut estable durant aquest període, per la qual cosa Forcadell no preveu alteracions dels preus en els pròxims mesos.

“Mentre la disponibilitat no augmenti, no creiem que hi hagi cap variació a la baixa. Les negociacions particulars que s’han produït en els lloguers han servit, fins ara, per superar el període de confinament i poc més. En general, l’activitat es manté i la normalitat ha tornat a l’immologístic”, ha assegurat el director d’Industrial-Logística de Forcadell, Gerard Plana. Per zones, la segona corona de Barcelona ha registrat el volum més gran de contractació aquest trimestre, un total de 47.640 metres quadrats en nou operacions, un 53% del total. A aquesta li segueix la tercera corona, amb un total de 26.600 metres quadrats en quatre operacions. La primera corona ha registrat 15.213 metres quadrats en tres operacions.