Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La contractació d’espai logístic a Barcelona cau un 11,7% des de gener i es queda per sota dels 345.000 metres quadrats

ACN Barcelona.-La contractació d’espai logístic a Barcelona ha caigut un 11,7% en els primers sis mesos de l’any en comparació amb el mateix període del 2018, segons la consultora immobiliària […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Barcelona.-La contractació d’espai logístic a Barcelona ha caigut un 11,7% en els primers sis mesos de l’any en comparació amb el mateix període del 2018, segons la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman. El total, s’han contractat 344.841 metres quadrats i s’han tancat 32 transaccions, d’elles 17 corresponen al segon trimestre de 2019. El descens es deu al menor nombre d’operacions per sobre dels 20.000 metres quadrats registrats en comparació amb el 2018. La majoria d’aquestes operacions s’han signat a la primera corona de Barcelona (13), mentre que la segona corona ha comptabilitzat la resta (4). Davant l’oferta escassa de producte a la capital, es consolida el bon comportament de la zona del Baix Llobregat, en què a més s’observa un augment de les rendes progressiu.

Aquestes dades contrasten amb el comportament del mercat un any abans, quan es van dur a terme cinc operacions de gran envergadura, entre elles, la de Vente Priveé a La Bisbal de Penedès de 48.000 metres quadrats o els gairebé 30.000 metres quadrats per part d’Amazon a Martorelles.La majoria d’operacions del 2019 s’han donat entre els mesos d’abril i juny. La contractació mitjana del segon trimestre s’ha situat al voltant dels 7.000 metres quadrats i entre les operacions de major metratge destaca la de Goodman a Sant Esteve Sesrovires, per sobre dels 19.000 metres quadrats.La directora del departament de logística de Savills Aguirre Newman Barcelona, Glòria Valverde, ha indicat en declaracions recollides en un comunicat que “durant aquest període s’ha constatat un cop més l’escassetat de producte ajustada a les necessitats de la demanda, que tenen com a zona prioritària la primera corona de Barcelona”.En aquesta línia, una de les tendències més destacades que es consolida, segons la consultora, és l’ocupació de naus ja construïdes, en què els propietaris inverteixen per adaptar-les a la normativa actual, enfront de la construcció i als projectes clau en mà.D’altra banda, els inversors segueixen molt actius en el mercat logístic català, principalment de la mà de socimis, fons especialitzats i institucionals i en menor mesura, per part d’inversors privats. En els últims tres mesos, s’han executat operacions per valor de 100 milions d’euros. D’altra banda, les rendibilitats es mantenen a l’alça i ofereixen un retorn d’entre el 5,25% i el 7% en funció de la zona i l’actiu.