Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

La contaminació de l’aire costa gairebé 1.300 euros l’any a cada barceloní

ACN Brussel·les.-La contaminació de l’aire costa 1.256 euros l’any a cada barceloní. Segons un informe de l’Aliança Europea de Salut Pública amb dades del 2018, Barcelona és la dissetena ciutat […]

Avatar
Agències 21/10/2020

ACN Brussel·les.-La contaminació de l’aire costa 1.256 euros l’any a cada barceloní. Segons un informe de l’Aliança Europea de Salut Pública amb dades del 2018, Barcelona és la dissetena ciutat europea amb més costos socials directes i indirectes associats a la contaminació de l’aire amb més de dos milions d’euros. A nivell europeu, la llista l’encapçalen Londres, Bucarest, Berlín, Varsòvia i Roma. Segons l’estudi, els costos associats a la contaminació de l’aire a Barcelona ascendeixen fins a gairebé el 4% del PIB de la ciutat. Barcelona és la segona ciutat de l’Estat amb més costos derivats de la contaminació de l’aire, només superada per Madrid per més d’un milió d’euros.

Malgrat que Barcelona és la segona ciutat de l’Estat amb més costos derivats de la pol·lució, en despesa per habitant se situa en primera posició seguida de Guadalajara amb un cost de 1.183 euros l’any per habitant i de Madrid amb 1.069 euros per resident. De mitjana, la contaminació de l’aire costa 926 euros als residents en ciutats de l’Estat. L’estudi de l’Aliança Europea de Salut Pública analitza els costos socials relacionats amb la salut de la contaminació de l’aire en 432 ciutats europees de 30 països, els 27 de la Unió Europea més el Regne Unit, Noruega i Suïssa. Entre aquests costos n’hi ha que estan directament relacionats amb la salut, com les admissions a hospitals o tractaments per malaltia pulmonar obstructiva crònica, entre altres malalties associades a la contaminació. L’anàlisi també quantifica l’impacte indirecte de la pol·lució, per exemple, amb la reducció de l’esperança de vida o els dies de feina perduts.Els costos derivats de la contaminació de l’aire a les 432 ciutats analitzades ascendeixen a 166.000 milions el 2018. Segons l’estudi, la contaminació va tenir un cost social de 1.250 euros per als habitants de ciutats europees, gairebé un 4% del PIB de les ciutats.

>

Relacionats