Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La construcció reclama una moratòria dels impostos i el pagament d’indemnitzacions per la suspensió de contractes

ACN Barcelona.-La Confederació Catalana de la Construcció assegura que les mesures aprovades pel govern espanyol per fer front a la crisi del coronavirus “no són suficients” per mantenir un teixit […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-La Confederació Catalana de la Construcció assegura que les mesures aprovades pel govern espanyol per fer front a la crisi del coronavirus “no són suficients” per mantenir un teixit empresarial capaç de reactivar l’economia un cop finalitzi la crisi. Per aquest motiu, ha reclamat una moratòria en el pagament dels impostos durant sis mesos, i el posterior pagament fraccionat en funció de les circumstàncies de cada empresa. A més, ha demanat la tramitació i el pagament de les indemnitzacions derivades de la suspensió d’obres per garantir el pagament total de les despeses. La patronal també ha proposat al govern espanyol confeccionar un pla d’inversions que permeti licitar nous projectes i garantir la continuïtat de l’activitat.

La patronal de la construcció ha demanat també “agilitzar” la tramitació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per força major. “Cal evitar situacions d’inseguretat jurídica que es concretin en la imposició de sancions a empreses derivades de qüestions interpretatives en els mesos posteriors a la represa de l’activitat”, ha manifestat en un comunicat. A més, ha reclamat supeditar els ERTO al manteniment de la plantilla fins que finalitzi el contracte vinculat a l’obra aturada. La confederació també ha exigit una “protecció complementària” per als autònoms que no es poden acollir al Reial Decret en vigor, però que s’han quedat sense feina per l’aturada de les obres. La patronal ha demanat també una tramitació àgil i sense demores de les certificacions i les factures emeses per les empreses, així com el pagament en els terminis establerts. Amb tot, la confederació ha considerat “necessari” que el govern espanyol, així com els executius autonòmics i municipals, adoptin mesures per reiniciar l’activitat com més aviat millor, així com confeccionar un pla d’inversions per licitar nous projectes i garantir la continuïtat de l’activitat.