Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La construcció d’obra nova cau el 70% a Tarragona tot i que el sector ja treballa “a plena normalitat”

ACN Tarragona.-Amb la fase 2 a Tarragona, la construcció ha pogut tornar a treballar “a plena normalitat”, s’han reprès i iniciat obres aturades pel confinament o per no poder garantir […]

Avatar
Agències 27/05/2020

ACN Tarragona.-Amb la fase 2 a Tarragona, la construcció ha pogut tornar a treballar “a plena normalitat”, s’han reprès i iniciat obres aturades pel confinament o per no poder garantir les mesures de prevenció i seguretat. Segons dades del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT, la tornada a la normalitat ve marcada per unes dades dolentes durant el mes de maig on la construcció d’obra nova ha caigut un 70% i la rehabilitació un 40%. La inversió en obra nova residencial ha passat de 8,7 MEUR el 2019 a 2,5 MEUR aquest any (-70%), i les inversions en rehabilitacions han passat d’11 MEUR l’any passat a 4,8 MEUR enguany 8 (-56%).

Amb la fase 2 de la desescalada ja es poden fer obres en habitatges en els que hi hagi ocupants, sempre que es garanteixin els dos metres de distancia o l’ús de la mascareta, s’eviti el contacte físic i la resta de mesures de seguretat generals. Això ha permès al sector de la construcció treballar a ple rendiment però les dades de l’activitat aquest mes de maig no són bones. Només hi ha hagut petició per fer nova obra per part d’autopromocions o particulars que ja havien pres la decisió de construir i no havien pogut començar encara els tràmits per demanar les llicències. L’obra nova residencial iniciada al maig es limita a habitatges unifamiliars, amb 14 noves obres i 15 habitatges, un 70% menys. En el cas de la rehabilitació la baixada és més continguda. S’han iniciat 67 obres, un 40 % menys respecte l’any passat – quan se’n van fer 110-. També baixen un 90% les taxacions comunicades al COAATT i un 60% els informes pericials. La tramitació de cèdules d’habitabilitat i certificats d’eficiència, imprescindibles per a la venda o lloguer d’habitatges, ha caigut prop del 80% amb menys de 90 sol·licituds mensuals. S’han reduït a més a més les comunicacions d’obertura de noves activitats o els treballs de seguretat, control de qualitat i direcció d’obres.