Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La construcció d’habitatges nous a Barcelona avança “a bon ritme” tot i que encara està per sota de la mitjana habitual

ACN Barcelona.-Forcadell valora els primers sis mesos del 2021 com una “etapa relativament satisfactòria” per les vendes mercat residencial a Barcelona i augura un “tancament d’exercici prometedor”. Després d’observar un […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Barcelona.-Forcadell valora els primers sis mesos del 2021 com una “etapa relativament satisfactòria” per les vendes mercat residencial a Barcelona i augura un “tancament d’exercici prometedor”. Després d’observar un alentiment de les vendes durant el començament del 2020, el darrer informe de la consultora sobre obra nova a Barcelona destaca el “bon ritme” de transaccions, l’increment de la demanda, l’estabilitat de preus i la recuperació de l’interès dels inversors pels actius residencials. Tot i que els valors encara estan per sota de la mitjana habitual , la consultora espera que s’arribin als valors previs a la pandèmia durant el 2021. Els preus del mercat català continuen estables, amb ajustos de fins al 3%.

A Barcelona, el metre quadrat duplica el de localitats del Vallès arribant als 5.470 euros. La capital catalana registra diferències notables entre barris com Sarrià-Sant Gervasi amb 7.600 euros al metre quadrat i Nou Barris amb 3.625 euros el metre quadrat.D’altra banda, l’informe assenyala que l’increment de vendes no serà suficient per satisfer la demanda existent, a causa del context pandèmic i de la influència de normatives com l’obligació a destinar un 30% de les promocions a habitatge de protecció oficial.La consultora apunta que les preferències dels compradors són cases de mida més gran, amb zones comuns exteriors, eficients energèticament i amb possibilitat de comptar amb aparcament o traster, fet que afavoreix l’obra nova en detriment de la segona mà.Com a zones a destacar, l’informe apunta a la Marina del Prat Vermell i a l’Hospitalet de Llobregat, que defineix com la “principal zona amb potencial desenvolupament d’obra nova” a la demarcació de Barcelona.D’altra banda, asseguren que els promotors continuaran apostant per construir pisos per llogar, ja que la demanda d’arrendaments seguirà activa.