Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

La Confraria 15+1 exposa les imatges de Jesús Natzarè i la Mare de Déu dels Dolors a la plaça de la Bòbila

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La Confraria 15+1 ha exposat les imatges de Jesús Natzarè i la Mare de Déu dels Dolors a la plaça de la Bobila de l’Hospitalet de Llobregat […]

Avatar
Agències 02/04/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La Confraria 15+1 ha exposat les imatges de Jesús Natzarè i la Mare de Déu dels Dolors a la plaça de la Bobila de l’Hospitalet de Llobregat coincidint amb el Divendres Sant. Per segon any, arran de la pandèmia de covid-19, la processó laica de la confraria de l’Hospitalet no ha pogut tornar als carrers de la ciutat. Tot i això, com ha explicat Judith Nevado, presidenta de la Confraria 15+1, han decidit exposar les imatges que surten pel Divendres Sant. Veïns han expressat, en declaracions a l’ACN, la seva “emoció per saludar” les dues imatges. L’organització ha pres mesures sanitàries i de seguretat arran de la covid-19, com un control de temperatura, mascareta obligatòria o mantenir la distància.

Després que el confinament obligués a cancel·lar tots els actes l’any passat, enguany la situació sanitària continua aconsellant no celebrar-les i així ho va decidir el Procicat. Les parròquies, confraries, germandats, gremis i congregacions, però, han fet ús de la imaginació per organitzar actes que facin compatibles les mesures contra la covid i una certa activitat. En la majoria de casos s’ha optat per espectacles estàtics, com ha estat el cas de la Confraria 15+1 a l’Hospitalet de Llobregat. La presidenta de la Confraria ha indicat que porten dos anys sense que la processi pugui sortir i ha reconegut que a la gent que li agrada i li té devoció, “alguna llagrimeta li cau”. Rian, veïna de l’Hospitalet, destaca l’emoció de poder saludar les imatges exposades a la plaça de la Bòbila. La Consuelo, també de l’Hospitalet, assenyala que és molt trist que porten dos anys sense poder sortir al carrer amb la processó i ha valorat molt positivament la iniciativa d’exposar les imatges. Així mateix, els veïns de l’Hospitalet que no hagin pogut visitar les dues imatges aquest matí, podran fer-ho aquesta tarda entre les cinc i les vuit a la Plaça de la Bòbila. Mesures L’organització ha pres les mesures sanitàries i de seguretat arran de la covid-19 com el control de temperatura, l’ús obligatori de la mascareta i de gel hidroalcohòlic, s’ha fet un recorregut amb tanques per evitar aglomeracions i s’ha mantingut la distància de seguretat.