Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La confiança en l’economia i les expectatives d’ocupació tornen a caure a Espanya a l’agost amb els rebrots

ACN Brussel·les.-La confiança econòmica a Espanya torna a caure a l’agost amb els rebrots després de la remuntada al juliol. Segons l’indicador de sentiment econòmic de la Comissió Europea, la […]

Avatar
Agències 28/08/2020

ACN Brussel·les.-La confiança econòmica a Espanya torna a caure a l’agost amb els rebrots després de la remuntada al juliol. Segons l’indicador de sentiment econòmic de la Comissió Europea, la confiança en l’economia espanyola ha disminuït aquest mes en 2,1 punts quedant-se en els 88,1 punts. També les expectatives d’ocupació a l’estat espanyol han patit un fort revés aquest últim mes amb una caiguda de la confiança laboral de 7,7 punts i que ara se situa en els 86,6 punts. Per contra, en el conjunt de la Unió Europea i de l’Eurozona s’ha recuperat entorn d’un 60% de la confiança econòmica que hi havia abans de la pandèmia i ara se situa en els 86,9 punts i 87,7 punts, respectivament.

L’increment de la confiança en l’economia de l’euro a l’agost es deu a l’optimisme a França, Holanda, Alemanya i Itàlia, mentre que els recels a Espanya han frenat la remuntada europea.Pel que fa a les expectatives en ocupació a la zona euro, la confiança continua augmentant i ja se situa en els 89,6 punts.