Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La confiança en l’economia europea augmenta al juliol per sisè mes consecutiu i marca un nou màxim històric

ACN Brussel·les.-La confiança en l’economia europea ha augmentat al juliol per sisè mes consecutiu i ha assolit la xifra més alta des del 1985, any en què comencen els registres. […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Brussel·les.-La confiança en l’economia europea ha augmentat al juliol per sisè mes consecutiu i ha assolit la xifra més alta des del 1985, any en què comencen els registres. Segons les dades de la Comissió Europea, el Sentiment Econòmic ha augmentat 1,1 punts a l’eurozona i 0,9 punts al conjunt de la Unió Europea. L’increment del juliol és més suau que el dels mesos anteriors, la qual cosa fa pensar que l’indicador s’està apropant al pic. L’augment de la confiança en l’economia europea s’explica per un increment de l’optimisme econòmic en els sectors de la indústria i els serveis. Tanmateix, la confiança en el sector de la construcció i entre els consumidors ha caigut al juliol, mentre s’ha mantingut igual en el cas del comerç minorista.

De les grans economies de la zona euro, Espanya és el tercer estat on més augmenta la confiança en l’economia al juliol. Per davant d’Espanya hi ha França i Itàlia. La confiança en l’ocupació s’ha mantingut al juliol en el mateix nivell que el mes anterior tant a l’eurozona com en el conjunt de la Unió Europea. A Espanya, però, ha caigut més de quatre punts després del repunt del juny.