Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

‘La conferencia’ i ‘El acusado’, grans triomfadores del 6è BCN Film Fest

ACN Barcelona – ‘La conferencia’, de Matti Geschonneck, ha estat guardonada amb el premi a la millor pel·lícula del sisè BCN Film Fest i Yvan Attal ha guanyat el premi […]

Agències 29/04/2022

ACN Barcelona – ‘La conferencia’, de Matti Geschonneck, ha estat guardonada amb el premi a la millor pel·lícula del sisè BCN Film Fest i Yvan Attal ha guanyat el premi al millor director per la pel·lícula ‘El acusado’, que també ha estat guardonada en la categoria de millor guió per Yvan Attal i Yaël Langmann. El festival, que acaba aquest divendres, ha tingut 17.000 espectadors, el que suposa un increment de més d’un 45% respecte l’any anterior, que va estar afectat encara per la pandèmia. “Estem molt contents d’aquesta edició que, tal com prevèiem, ha confirmat el potencial del festival”, ha destacat la directora del festival, Conxita Casanovas.

La pel·lícula guanyadora ‘La conferencia’, dirigida per Matti Geschonneck, recrea la reunió de dirigents nazis en què es va decidir l’assassinat sistemàtic de milions de jueus durant la II Guerra Mundial.  

En la categoria al millor actor s’ha guardonat a Gabriel Agüero per ’Jezabel’ i  

Olivier Gourmet, per ‘Eugénie Grandet’ i en el de millor actriu a Léa Seydoux, per ‘Deception’.  

Mar Galo, Ken Jenie i Alexis Rault han rebut el premi Festival Castell de Peralada a la millor música per ‘Yuni’ i el premi film-història (UB) a la millor pel·lícula pels seus valors històrics ha estat també per ‘Yuni’, de Kamila Andini.

‘Deception’, d’Arnaud Desplechin, ha rebut el premi de la crítica ACCEC i ‘La mort petita’, de Júlia Coldwell Serra, el premi ESCAC al millor curtmetratge.

Jurat

El Jurat Oficial del BCN Film Fest l’han format José Luis Rebordinos, Ignacio Martínez de Pisón i Aina Clotet. Jordi Izquierdo, Paula Arantzazu i Toni Junyent han conformat el jurat de la Crítica. El  jurat del Premi Film-Història l’han format Francesc Sánchez Barba, Juan Vaccaro i Virginia Vaccaro

També s’ha anunciat que la 7a edició del BCN Film Fest se celebrarà del 20 al 28 d’abril de 2023.