Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

La Conferència Episcopal aposta per les cures pal•liatives i reitera que l’eutanàsia “no és la solució”

ACN Madrid.-La Conferència Episcopal ha apostat per un augment dels recursos destinats a les cures pal•liatives que permetin, també, acompanyar els cuidadors. El secretari general de l’ens, Luís Argüello, ho […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Madrid.-La Conferència Episcopal ha apostat per un augment dels recursos destinats a les cures pal•liatives que permetin, també, acompanyar els cuidadors. El secretari general de l’ens, Luís Argüello, ho ha dit aquest divendres en roda de premsa, després que s’hagi conegut el cas d’un home que va ajudar a morir la seva dona, malalta d’esclerosi múltiple des de feia trenta anys i en fase terminal. Per als bisbes “la mort provocada no és mai la solució”, ni parlant d’eutanàsia, ni d’avortament, “ni tampoc al Mediterrani”, ha dit Argüello referint-se al drama dels refugiats. Sobre el cas concret de la dona amb esclerosi, el portaveu dels bisbes ha volgut deixar clar que en cap cas estava “pensant en presó per a ningú”, sinó en un “suport” en tot el que sigui “que la mort ni sigui la solució”.

D’altra banda, els bisbes, que de l’1 al 5 d’abril han celebrat l’Assemblea Plenària de primavera a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola, també han opinat sobre la polèmica a l’entorn dels cursos sobre orientació sexual que s’imparteixen a la diòcesi d’Alcalà, que alguns mitjans han denunciat com a cursos que curaven l’homosexualitat.Els bisbes han donat suport al seu homòleg al capdavant de la diòcesi madrilenya, Juan Antonio Reig, i s’han mostrat preocupats pel fet de poder-se trobar davant d’un “nou exercici de manipulació de la veritat i desinformació intencionada”.També han assegurat que defensen la “llibertat de consciència” de cadascú per afrontar les “diverses situacions existencials buscant ajuda i acompanyament en les persones i institucions que els mereixin confiança, entre d’altres les de l’Església”.