Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La Confederació reclama una inversió mínima de 150 MEUR el 2023 per incrementar els preus dels serveis socials públics

ACN Barcelona – La Confederació ha reclamat una inversió mínima de 150 MEUR en els pressupostos del 2023 per incrementar els preus de la xarxa pública de serveis socials. En […]

Agències 26/01/2023

ACN Barcelona – La Confederació ha reclamat una inversió mínima de 150 MEUR en els pressupostos del 2023 per incrementar els preus de la xarxa pública de serveis socials. En un comunicat, ha defensat que fa falta un increment de preus del 10% per tal de començar a posar solució a l’infrafinançament crònic que pateix el sector des de fa 12 anys. A més llarg termini volen un acord polític per construir un escenari plurianual. La patronal ha explicat però que els arriben informacions que l’increment amb què es treballa podria ser d’un 3%, un percentatge que ha considerat insuficient i que posaria “greument en risc” la qualitat de l’atenció a les persones i la viabilitat de les entitats.

La patronal ha demanat tenir en compte l’increment del cost de vida i ha assegurat que la manca d’inversió també implicaria agreujar les desigualtats existents entre els serveis socials de gestió directa i els de gestió concertada amb la iniciativa social.

La Confederació ha manifestat que per a les entitats socials seria “incomprensible” que els nous comptes s’oblidessin, una vegada més, del sector social i que no hi hagués un acord per fer front de manera clara i decidida els reptes que té el sistema català de serveis socials. Per això, ha confiat que es pugui “reorientar” la situació.