Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La Confederació del Tercer Sector denuncia un nou retard en els pagaments per part del Govern

ACN Barcelona.-La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya ha denunciat aquest dilluns un nou retard en els pagaments per part del Govern, i considera “incomprensible” que això passi quan […]

Agències 25/06/2020

ACN Barcelona.-La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya ha denunciat aquest dilluns un nou retard en els pagaments per part del Govern, i considera “incomprensible” que això passi quan encara es pateixen els efectes de la pandèmia de la covid-19. Aquest retard afecta gent gran, persones amb problemes de salut mental, discapacitats i l’atenció precoç. La Confederació ha exigit el pagament immediat de les factures pendents, que sumen més de 75 MEUR amb dades del mes de maig. Segons ha explicat, hores abans de la revetlla, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va comunicar que els abonaments de les quantitats corresponents al mes d’abril no es podrien fer tots efectius en el termini habitual.

En un comunicat, les entitats del Tercer Sector avisen que estan suportant una situació econòmica “insostenible”, amb més de 75 MEUR en concepte de factures venudes i gairebé 83 milions de subvencions executades i justificades. A això cal afegir l’impacte econòmic derivat de la covid-19, estimat en més de 618 MEUR de març a maig. Així les coses, la Confederació es queixa que el Govern no només dona resposta a les seves peticions en forma d’un pla de mesures urgents, sinó que a més retarda el pagament a les entitats, “abocant-les a endeutar-se encara més per poder fer front al pagament d’uns serveis prestats en unes dates tan sensibles com aquestes, després del sobreesforç realitzat i quan cal fer front a la paga extraordinària d’estiu”.A més, constata que la situació de “greuge” ja es va fer palesa quan el Govern va anunciar una paga extraordinària per compensar el sobreesforç fet només per part dels seus treballadors. La Confederació no entén com poden quedar fora d’aquest reconeixement els milers de professionals que han treballat en recursos assistencials d’atenció a persones amb salut mental, centres de protecció a la infància i l’adolescència, persones sense sostre, dones que han patit violència masclista, persones amb addicions i altres, com ara atenció al domicili.