Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La CONFAVC veu “inassumible” l’actual proposta d’ampliació del Prat i demana una taula amb tots els implicats

ACN El Prat de Llobregat.-La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha considerat “inassumible” l’actual proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat i ha reclamat la creació urgent d’una taula amb […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN El Prat de Llobregat.-La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha considerat “inassumible” l’actual proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat i ha reclamat la creació urgent d’una taula amb tots els agents implicats. L’organització ha afirmat que Aena ja està incomplint els requeriments ambientals i per això ha rebutjat del tot que es proposi un creixement que vagi més enllà i que afecti una zona natural protegida. En aquest sentit, ha defensat que eliminar espais de biodiversitat protegits és una temeritat i una irresponsabilitat davant el canvi climàtic. A més, ha criticat que l’ampliació comportaria més molèsties per als veïns, passant de 77 a 90 operacions per hora, un creixement “impossible de suportar pel veïnat”.

Per tot això, la CONFAVC ha afirmat que cal un temps de reflexió, debat i sinceritat que, segons l’organització, va més enllà de les presses administratives per decidir el destí d’un fons. La Confederació ha apuntat que aquests recursos haurien d’anar destinats a una millora en la planificació i aprofitament de la infraestructura actual. Demanen que aquesta reflexió es faci en el marc d’un espai de debat amb tots els sectors econòmics, socials, polítics, ambientals i veïnals.