Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La Conca d’Òdena registra 68 morts a causa del coronavirus entre l’1 i el 10 d’abril, segons dades de les funeràries

ACN Igualada.-La Conca d’Òdena ha registrat 68 morts a causa del coronavirus entre l’1 i el 10 d’abril, segons dades de les funeràries. Ho ha explicat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, […]

Avatar
Agències 11/04/2020

ACN Igualada.-La Conca d’Òdena ha registrat 68 morts a causa del coronavirus entre l’1 i el 10 d’abril, segons dades de les funeràries. Ho ha explicat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, en una roda de premsa telemàtica que s’ha celebrat aquest dissabte. Ha indicat que aquesta xifra suposa un augment del 385% respecte el mateix període de 2019, quan van perdre la vida catorze ciutadans. El batlle ha titllat les dades de “dolentes”, i ha dit que mostren “la gravetat i la magnitud de la situació”. Amb tot, ha reconegut que s’ha registrat una tendència “a la baixa” en la mortalitat i els ingressos hospitalaris. També ha tornat a exigir al Govern que efectuï tests ràpids a la població de la zona per fer “una cartografia de l’epidèmia”.

“Volem llançar un missatge perquè la ciutadania no es relaxi”, ha explicat Marc Castells que ha insistit que “tots els expertes alerten que el confinament és l’única forma de superar aquest episodi”.Alhora, ha comunicat que en la darrera setmana la Policia Local ha fet 77 denuncies i ha identificat 340 persones i 281 vehicles per saltar-se el confinament.