Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

La Conca de Barberà publica un llibre de relats escrits pels veïns de la comarca durant el confinament

ACN Montblanc.-El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha publicat un llibre amb relats escrits pels veïns de la comarca durant el confinament domiciliari. ‘Relats confinats’ és un recull […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Montblanc.-El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha publicat un llibre amb relats escrits pels veïns de la comarca durant el confinament domiciliari. ‘Relats confinats’ és un recull de deu contes escrits pels habitants de set pobles. La publicació, impulsada per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, parteix d’una iniciativa sorgida a Sarral, amb l’objectiu de fer més amena la situació d’emergència sanitària a través de l’escriptura d’un relat col·lectiu entre els vilatans. El text va passar de casa en casa i cada família -més d’una trentena- va redactar un fragment, al seu estil i imaginació. La proposta de Sarral es va fer extensiva a la resta de municipis de la comarca. El resultat final és aquest recull de contes, editat pel Consell Comarcal.

S’hi van adherir l’Espluga de Francolí, Montblanc, les Piles, Pira, Santa Coloma de Queralt i Vilaverd i entitats com el Casal de l’Espluga de Francolí i l’Associació de joves Queractiu. Cada municipi participant va seguir un procés de redacció diferent: des de convocar un concurs d’escriptura, fins elaborar una redacció conjunta i plural d’un mateix conte. L’artista colomina Laia Roca Trullols s’ha encarregat de fer unes il·lustracions adaptades a cadascun dels relats.