Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La Conca de Barberà posa fi als problemes d’abastament d’aigua potable de nou municipis de l’extrem nord de la comarca

ACN Santa Coloma de Queralt.-Els nou municipis de l’extrem nord de la Conca de Barberà posen fi als problemes d’abastament d’aigua potable després de quinze anys sense tenir garantit el […]

Avatar
Agències 11/07/2020

ACN Santa Coloma de Queralt.-Els nou municipis de l’extrem nord de la Conca de Barberà posen fi als problemes d’abastament d’aigua potable després de quinze anys sense tenir garantit el subministrament. Aquest dissabte s’ha segellat l’acord “històric” entre el Consell Comarcal, la Diputació, l’Agència Catalana de l’Aigua i el Consorci d’Aigües de Tarragona per engegar la primera fase del projecte, pressupostat amb més 11 milions d’euros i que donarà servei a uns 4.000 habitants de Sarral, Santa Coloma de Queralt, Conesa, les Piles, Savallà del Comtat, Llorac, Passanant i Belltall, Vallfogona de Riucorb i Forès. El president del Govern, Quim Torra, s’ha disculpat pel retard de l’arribada de la infraestructura i ha realçat el seu compromís amb la iniciativa del País Viu.

Més d’una cinquantena de persones s’han concentrat a les portes del Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt, on s’ha celebrat l’acte, per oposar-se a l’arribada d’aigua de l’Ebre com a solució per fer arribar l’aigua potable a aquests pobles de la Baixa Segarra i per rebutjar la implantació de nous parcs eòlics. Els manifestants han fet arribar les seves queixes al president de la Generalitat i al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que s’ha compromès a reunir-se amb ells.