Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

La Comunitat Política Europea celebrarà la segona reunió a Moldàvia i la tercera a Espanya

ACN Praga – La Comunitat Política Europea celebrarà la seva segona reunió a Moldàvia i la tercera a Espanya. Segons confirmem fonts comunitàries, els 44 líders que han assistit a […]

Agències 06/10/2022

ACN Praga – La Comunitat Política Europea celebrarà la seva segona reunió a Moldàvia i la tercera a Espanya. Segons confirmem fonts comunitàries, els 44 líders que han assistit a la primera trobada d’aquest dijous a Praga han donat llum verda a la proposta plantejada pel president del Consell Europeu, Charles Michel. El fòrum de líders europeus per reforçar l’aliança en àmbits com la política, l’economia o la seguretat, entre d’altres, es reunirà de manera semestral. La intenció és que els països organitzadors de les trobades s’alternin entre els que formen part de la Unió Europea i els que no. Seguint aquesta idea, el quart país que organitzarà la reunió serà el Regne Unit.

En la roda de premsa final de la trobada, el primer ministre de la República Txeca, Petr Fiala, ha dit que la trobada ha estat un “èxit” i ha celebrat tenir una “plataforma informal” per a la cooperació dels països europeus. “Tenir 44 líders és una fita important”, ha apuntat, tot assenyalant que durant la reunió han abordat qüestions relacionades amb la seguretat, energia, migració i economia, entre d’altres. “Necessitem tenir espais d’intercanvi de visions sobre el que passa a Europa i més enllà”, ha dit Fiala.

Al seu torn, el president francès, Emmanuel Macron, ha subratllat que Europa necessita un espai per “discutir entre països sobirans i iguals els problemes que són comuns”. “És un instrument per fer avançar el nostre continent. Els reptes són enormes”, ha remarcat Macron. A més, ha assenyalat que és important que hi sigui el Regne Unit, després del Brexit. “La voluntat és treballar tots junts per la unitat de tot el continent i de la nostra gent”, ha afirmat.

Finalment, la presidenta de Moldàvia, Maia Sandu, la celebrat que aquest dijous s’hagi posat en marxa “l’Europa àmplia”. “Ho veiem com una plataforma per reforçar la confiança i solidaritat col·lectiva”, ha subratllat. Moldàvia acollirà la pròxima trobada de la Comunitat Política Europea la pròxima primavera.