Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La comunitat musulmana de Mollerussa compra dos terrenys en un polígon industrial per fer-hi una mesquita

ACN Lleida.-La comunitat musulmana de Mollerussa ha adquirit dos terrenys en un polígon industrial de la ciutat per construir-hi una mesquita. Segons ha avançat aquest dimecres el diari Segre i […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Lleida.-La comunitat musulmana de Mollerussa ha adquirit dos terrenys en un polígon industrial de la ciutat per construir-hi una mesquita. Segons ha avançat aquest dimecres el diari Segre i ha pogut confirmar l’ACN, la compravenda dels terrenys es va materialitzar la setmana passada després de setmanes de negociacions i s’ha fet de particular a particular. La superfície de les dues parcel·les suma 940 metres quadrats a la Ronda Ponent i el temple es preveu obrir al 2020 per substituir l’actual, que ja fa anys que s’ha quedat petit i es troba al centre de la ciutat, al carrer Molí. Alguns dels empresaris que desenvolupen activitat al polígon rebutgen aquesta mesquita perquè consideren que l’afluència dels fidels a l’hora de les pregàries, es podria situar entre les 100 i les 200 persones i això provocaria col·lapses de circulació.

Els terrenys adquirits per l’associació de la Mesquita Annour de Mollerussa es troben al carrer Germà Jaume Hilari, al polígon Ronda Ponent de la capital del Pla d’Urgell. La comunitat va consultar prèviament al consistori la possibilitat de construir una mesquita en aquest punt i fonts municipals han confirmat que el polígon “permet els usos religiosos”. Malgrat això, els musulmans mantindran als Pavellons Firals la celebració dels actes més multitudinaris ja que la previsió és que la nova mesquita tingui unes dimensions adequades al culte diari.Alguns dels empresaris del polígon rebutgen la construcció d’aquesta mesquita perquè veuen que provocarà problemes de mobilitat. Asseguren que actualment el polígon ja està col·lapsat en determinats moments pels vehicles dels treballadors que aparquen per anar treballar i també pels dels professors de l’Institut Terres de Ponent, que està just al davant. En aquest sentit, no descarten crear properament una Plataforma per oposar-se al projecte.