Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La comunitat jueva de Barcelona denuncia noves pintades antisemites en una sinagoga

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La comunitat jueva de Barcelona ha denunciat noves pintades antisemites en una sinagoga de la capital catalana, aquest cop a la de l’organització Jabad Lubavitch, després que dilluns de la setmana passada, coincidint amb el dia de la commemoració de l’Holocaust, n’apareguessin a la Gran Sinagoga Maïmònides. La Comunitat Israeliana de Barcelona (CIB) i la Federació de Comunitats Jueves de l’estat espanyol (FCJE) han lamentat en un comunicat que cap responsable polític del Govern, del Parlament o de l’Ajuntament ha condemnat els fets o els ha fet arribar la seva solidaritat. “Condemnem aquests atacs i demanem que també ho facin la nostra alcaldessa, el nostre president i el nostre Parlament”, afirma el col·lectiu jueu barceloní.

CIB i FCJE subratllen que “atacar llocs de pregària dels jueus i jueves de Barcelona com a protesta per fets que passen a Israel és un cas clar d’antisemitisme”. En el mateix sentit, el comunicat afirma que “culpar els jueus catalans” dels conflictes a Israel indica que els autors de l’agressió “no estan en contra de l’Estat d’Israel o del seu govern: estan en contra dels jueus i les jueves de Barcelona”.

Publicitat

Les dues entitats mostren la preocupació “profunda” per l’antisemitisme “creixent” que detecten a Catalunya. Subratllen, en aquest sentit, que “en menys d’un any” el Parlament ha aprovat una declaració que considera Israel com un Estat que practica l’apartheid, s’ha cancel·lat l’obertura de la Delegació del Govern a Israel i s’ha trencat l’agermanament de Barcelona amb Tel-Aviv i Gaza.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió