Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

La comunitat educativa de Vilassar de Mar denuncia el tancament d’una línia de P3

ACN Mataró.-Representants de les AMPA de totes les escoles públiques de Vilassar de Mar s’han concentrat als Serveis Territorials d’Educació per denunciar el tancament d’una línia de P3 a l’escola […]

Agències 30/05/2019

ACN Mataró.-Representants de les AMPA de totes les escoles públiques de Vilassar de Mar s’han concentrat als Serveis Territorials d’Educació per denunciar el tancament d’una línia de P3 a l’escola Pérez Sala. A més, han presentat les prop de 2.000 signatures recollides en només tres dies per la comunitat educativa reclamant el manteniment de totes les línies per evitar la pujada de ràtios a la resta de centres. Els representants de les famílies asseguren que estan davant una problemàtica que “afecta a tot el municipi” i exigeixen al Departament d’Educació que esperi a que acabi tot el cicle d’inscripció per prendre una decisió. “Hi ha famílies que es van prematricular pensant que hi hauria dues línies i d’altres que la tenien en segona opció”, explica David Paricio, portaveu de les famílies.

En aquest sentit, les famílies retreuen al Departament que hagi incomplert l’acord al qual s’hauria arribat amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar, de mantenir totes les línies de P3 si s’arribava a un mínim de 29 preinscripcions per línia. “Serveis Territorials interpreta que el pacte acaba amb les primeres opcions de les famílies, però si es deixa acabar tot el període s’arribaria als mínims previstos”, es lamenta Paricio.Tot i que la matrícula a les escoles vilassarenques podria complir les ràtios permeses, tot i la supressió de la línia de P3 en litigi, les famílies alerten que la resta de línies quedarien “molt plenes” i que tant la matrícula viva com l’augment demogràfic previst pel curs vinent, acabarà obligant a tornar a obrir la línia que ara es tanca. Asseguren que la situació és fruit d’una “mala planificació escolar”.”Vilassar vol defensar l’escola pública i tancar línies no és defensar l’escola pública”, ha etzibat el portaveu de les famílies que recorda que el Departament “està liderat per un partit d’esquerres” en al·lusió directa a ERC. Representants de les AMPES, acompanyats de l’alcalde en funcions, també d’ERC, han fet una sorollosa arribada a la seu dels Serveis Territorials i han presentat les signatures a la direcció per intentar capgirar la situació.