Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Comunitat de Madrid recorre al Suprem a decisió del govern espanyol de no acceptar el seu pas a la fase 1

ACN Madrid.-El govern de la Comunitat de Madrid ha anunciat aquest dimecres que interposarà un recurs davant la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem contra la decisió del Ministeri de […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Madrid.-El govern de la Comunitat de Madrid ha anunciat aquest dimecres que interposarà un recurs davant la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem contra la decisió del Ministeri de Sanitat de denegar el pas d’aquest territori a la fase 1 de la desescalada. L’equip d’Isabel Díaz Ayuso creu que la decisió del govern espanyol no obeeix a criteris tècnics aplicats de manera homogènia a tot el territori, i assegura que no té constància de cap informe que motivés el primer rebuig.

Així ho ha anunciat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, durant un consell de govern que s’ha reunit amb caràcter extraordinari aquesta tarda. La presidenta de Madrid ja havia anticipat que el seu govern estava estudiant aquesta via adduint que el ‘no’ del govern espanyol a Madrid no obeeix a cap criteri tècnic, sinó polític. La Comunitat insisteix que el fet que no tingui constància de cap informe que motivi la primera negativa del govern espanyol pot constituir “un defecte greu”, i sosté que les raons de l’informe que si que existeix que denegar per segona vegada la petició “no tenen cap relació directa amb els indicadors” del pla de desescalada. A més, Madrid denuncia que els indicadors no s’estan aplicant “de manera homogènia” a totes les CCAA “fet que fa qüestionar la validesa jurídica de la decisió, tan des del punt de vista tècnics com des del respecte al principi d’igualtat”.De fet, la Comunitat considera que “compleix des que ho va sol·licitar per primera vegada tots els requisits tècnics que exigeix el Ministeri per poder accedir a la fase 1.