Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La Comunitat de Madrid demana al govern espanyol que les farmàcies puguin fer tests de covid

ACN Madrid.-La Comunitat de Madrid ha reclamat aquest dimecres formalment al govern espanyol que permeti la realització de tests ràpids de covid a les farmàcies. Segons el govern d’Isabel Díaz […]

Avatar
Agències 04/11/2020

ACN Madrid.-La Comunitat de Madrid ha reclamat aquest dimecres formalment al govern espanyol que permeti la realització de tests ràpids de covid a les farmàcies. Segons el govern d’Isabel Díaz Ayuso, les farmàcies se sumarien d’aquesta manera a la xarxa de centres sanitaris i gràcies a la seva connexió amb els sistemes d’informació “ajudarien a conèixer el nivell de contagis en menys temps i a fer més eficient l’estratègia de rastreig i quarantenes”.

En concret, la directora general d’Inspecció i Ordenació Sanitària, Elena Mantilla, ha enviat una carta a l’Agència Espanyola de Medicaments perquè actuï en aquesta direcció atenent a la petició que el sector va posar sobre la taula del govern madrileny el passat 19 d’octubre. Segons la Comunitat de Madrid, els farmacèutics “són professionals implicats” i “capacitats per a la realització de proves analítiques” perquè ja les practiquen en la detecció de glucosa, colesterol, triglicèrids, VIH o embaràs. A més, la Comunitat recorda al govern espanyol que altres països com França, Regne Unit, Austràlia, Estats Units o Canadà ja permeten que les farmàcies facin tests.