Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La companyia Up Arte inaugurarà la sisena edició del Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta

ACN Amposta.-Exhibicions i espectacles de circ itinerant, i instal·lacions, titelles o tallers, formen la programació de la sisena edició del Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el FesticAM. Més […]

Agències 02/10/2019

ACN Amposta.-Exhibicions i espectacles de circ itinerant, i instal·lacions, titelles o tallers, formen la programació de la sisena edició del Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el FesticAM. Més d’una vintena de propostes multidisciplinàries convertiran la ciutat en la capital de les arts de carrer els dies 11, 12 i 13 d’octubre. La companyia Up Arte inaugurarà el festival divendres a la nit a la plaça Ramon Berenguer IV amb ‘Aureo’, un espectacle de circ amb acrobàcies d’alt nivell tècnic.

El director del FesticAM, Jordi Príncep, ha destacat que Catalunya s’ha convertit en un territori de referència en arts de carrer perquè cada cop n’exporta més propostes a festivals i programacions d’arreu del món. Per aquest motiu, Príncep ha explicat que volen convertir Amposta en un dels “focus de difusió” i ha apuntat que la ciutat s’està dibuixant “com exponent d’innovació cultural, amb propostes capdavanteres en els diferents sectors artístics”.D’entre les novetats d’aquesta edició hi ha la incorporació del FesticAM al programa ‘Fem Dansa’ del Pla d’Impuls de la Dansa de la Generalitat, fet que ha atorgat al Festival l’oportunitat de comptar amb espectacles multi premiats i artistes de renom internacional. Una altra de les novetats és la programació prèvia i exclusiva per als centres educatius de la ciutat, que podran gaudir de tres obres de teatre programades els dies 8, 9 i 10 d’octubre.La inauguració de la sisena edició es farà divendres 11 d’octubre a dos quarts de deu de la nit a la plaça Ramon Berenguer IV. La companyia Up Arte desplegarà el seu espectacle de circ amb acrobàcies ‘Aureo’, “en un espai on les relacions entre objectes i persones han estat calculades amb precisió i argument”. Posteriorment, la plaça de l’Ajuntament acollirà a les onze de la nit l’espectacle ‘Josafat’, Gran Premi de Circ BBVA 2019 de la companyia Passabarret. El mateix dia a les set de la tarda es representarà al Casal ‘Els arrugats’, una obra de teatre sobre les diferents capacitats de cada persona, a càrrec de la companyia l’Espill de la Fundació Mercè Pla.L’entrada a tots els espectacles i tallers és gratuïta, i només caldrà reservar entrada per als espectacles en espais d’aforament limitat al web de l’Ajuntament d’Amposta.