Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La commemoració de ‘Bach in the Subways’ torna a Barcelona amb dos concerts a la Boqueria

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Una seixantena de músics del Gran Teatre del Liceu i estudiants de l’escola Liebigschule de Giessen (Alemanya) han protagonitzat aquest divendres dues actuacions al mercat de la Boqueria per commemorar els 338 anys del naixement del compositor Johann Sebastian Bach. En el marc del moviment nascut el 2011 al metro de Nova York (EUA) ‘Bach in the Subways’, Barcelona i Sevilla s’han unit a l’activitat que es repeteix cada març per compartir la passió per la música clàssica en diferents llocs públics del planeta. Sota la coordinació de Matthias Weinmann, la primera actuació a la plaça del Quim de la Boqueria ha comptat amb 8 músics amb violoncels, cordes i marimbes. Posteriorment està prevista l’actuació amb 52 músics als porxos del mercat.

‘Bach in the Subways’ és un moviment global que planteja interpretar durant el març música de Bach a qualsevol hora i a qualsevol lloc, en obert i accessible per a tothom, de forma gratuïta i sense retribució econòmica per als músics. Segons l’organització es tracta d’un “regal musical” per a totes les persones que s’aturen a escoltar els concerts.

Publicitat

Des del seu inici la iniciativa ha crescut i, només el 2015, milers de músics van oferir la música de Bach de manera gratuïta en 150 ciutats de 40 països en estacions de metro, trens, carrers, cafeteries, places i concerts oberts. “Aquesta iniciativa permet que els músics connectin amb la seva audiència i puguin apropar la música de Bach al màxim nombre de persones possible, sobretot a les que normalment no escolten música clàssica”, ha explicat l’organització.

Aquesta ha estat la segona vegada que Barcelona participa de la commemoració del naixement de Bach. La primera ocasió que es va celebrar el ‘Bach in the Subways’ va ser el 2021 en el mateix mercat de la Boqueria.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió