Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La Comissió Europea veu “una bona base” perquè els 27 arribin a un acord sobre les normes d’estabilitat fiscal al març

ACN Brussel·les – La Comissió Europea creu que hi ha “una bona base” perquè els estats de la Unió Europea arribin a un acord sobre el Pacte d’Estabilitat i Creixement, […]

Agències 14/02/2023

ACN Brussel·les – La Comissió Europea creu que hi ha “una bona base” perquè els estats de la Unió Europea arribin a un acord sobre el Pacte d’Estabilitat i Creixement, el conjunt de normes que haurà d’impulsar el mateix executiu per assegurar la sostenibilitat dels comptes públics entre els vint-i-set. En una roda de premsa posterior a la trobada de ministres de finances de la UE celebrada a Brussel·les, el vicepresident de la Comissió, Valdis Dombrovskis, confia assolir l’entesa al març, just després de la cimera europea prevista per als dies 23 i 24 de març. Malgrat el consens, el dirigent letó també ha apuntat que encara hi ha certes diferències entre països i veu prioritari “trobar un equilibri” entre els interessos nacionals i les regles comunes.

Per Dombrovskis, la missió de l’executiu comunitari passa per dibuixar un espai que “reforci la resiliència econòmica” dels estats i, alhora “impulsi la inversió”, sobretot en sectors centrats en la transició energètica. “Cal que posem en marxa ajustos fiscals, reformes i inversions”, ha afegit, tot recordant que els estats “s’hauran d’anar apropant cap a una posició fiscal menys compromesa”.