Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Comissió Europea reitera el “suport” a Barcelona en política digital després de la cancel·lació del MWC

ACN Barcelona.-La Comissió Europea ha reiterat el “suport” a Barcelona en política digital en la presentació de l’estratègia digital de Brussel·les aquest dilluns a la capital catalana. El director general […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Barcelona.-La Comissió Europea ha reiterat el “suport” a Barcelona en política digital en la presentació de l’estratègia digital de Brussel·les aquest dilluns a la capital catalana. El director general de Tecnologia de la Comissió, Roberto Viola, que s’ha solidaritzat amb la ciutat després de la cancel·lació del MWC, ha recordat que la inversió europea en la supercomputadora de Barcelona és “la més gran en una infraestructura científica mai duta a terme per la Comissió”. Segons ell, la capital està entre les tres ciutats que més fons rep del programa de recerca Horitzó 2020. El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, també ha intervingut a l’acte per dir que el model digital català té “els ciutadans al centre” i està “en la línia” de la UE.

El responsable de Xarxes de Comunicació, Continguts i Tecnologia de la Comissió ha dit que Brussel·les té “llaços molt importants” amb Barcelona, amb inversions com la supercomputadora. A més, ha afirmat que la col·laboració amb l’Estat és “sòlida i profunda” en matèria digital, en especial a les universitats i els emprenedors. Sobre l’estratègia digital de l’executiu de la UE, presentada la setmana passada, Viola ha explicat que vol contribuir al “European Green Deal” o Pacte Verd Europeu. També aspira a portar una “economia justa i competitiva” i una “societat oberta i democràtica”, i amb “les persones al centre”. El conseller Puigneró hi ha donat suport, dient que la línia que segueix la seva conselleria és la de Brussel·les. Segons ell, Europa hauria de crear un “tercer model” de transició digital alternatiu al dels EUA i la Xina. A més, ha dit que en els últims dos anys la Generalitat ha avançat en l’àmbit del “desplegament de les infraestructures digitals” com “no s’havia fet abans”, ha posat “el ciutadà al centre” formant-lo, i ha prioritzat fer de Catalunya “un territori cibersegur”. Al seu torn, la tinent d’alcaldia de Barcelona en Transició Digital, Laia Bonet, ha mostrat el suport del consistori a l’estratègia general de Brussel·les, però ha reclamat tenir en compte els “costos socials” que pot comportar. Segons ella, ja s’està veient la “bretxa digital” que porta a desigualtats socials entre ciutadans. A més, ha instat la UE a mantenir el “rigor democràtic” amb una “rendició de comptes” a sistemes automatitzats com els algoritmes, i també ha demanat un “mercat únic de dades”, en el qual no només hi hagi un intercanvi de dades del sector públic al privat, sinó també viceversa.