Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La Comissió Europea porta Espanya davant la justícia europea per no protegir els denunciants de corrupció

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha decidit portar Espanya i set estats més al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no transposar a la seva legislació la […]

Agències 15/02/2023

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha decidit portar Espanya i set estats més al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no transposar a la seva legislació la directiva que protegeix els denunciants de corrupció. En un comunicat, l’executiu comunitari apunta que cap dels vuit estats ha transposat completament la directiva que dona als denunciants de corrupció que treballen tant al sector privat com al públic “canals efectius” de denúncia, així com confidencialitat i sistemes “robustos de protecció contra les represàlies”. Així, Brussel·les ha decidit portar Espanya a la justícia europea per aquesta qüestió després de rebre una resposta “insatisfactòria” per part de les autoritats espanyoles.

Els estats havien d’haver transposat la directiva comunitària al desembre del 2021 i la Comissió Europea va iniciar el procés de sanció contra l’Estat per aquesta qüestió al gener del 2022.