Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La Comissió Europea i la UOC impulsen a Barcelona un “curs pràctic” pels que volen viure en un altre país de la UE

ACN Barcelona.-La Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han impulsat un nou “curs pràctic” dirigit a aquells ciutadans europeus que hagin de […]

Avatar
Agències 19/09/2019

ACN Barcelona.-La Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han impulsat un nou “curs pràctic” dirigit a aquells ciutadans europeus que hagin de treballar o estudiar en un país de la Unió Europea que no sigui el d’origen. Aquests estudis tenen com a principal finalitat permetre als participants accedir a les eines necessàries per comprendre tota la informació lligada a la ciutadania europea i apropar-los a les reglamentacions europees. Segons Ignasi Buyreu, director general de la branca de la UOC organitzadora dels estudis, la UOC X, el seminari neix arran “del gran desconeixement i llunyania dels ciutadans cap a la Unió Europea”. El curs començarà el 6 de novembre.

En aquesta línia, Buyreu ha apuntat que el seminari ‘Ciutadania europea en l’era digital’ es desenvolupa amb l’objectiu “d’empoderar els estudiants tant universitaris com no universitaris en ciutadania europea” a través d’un format “reduït pel que fa a nombre d’alumnes, de curta durada –7 setmanes– i orientat al món professional”. Un curs que ha de ser vist com una “gran experiència enriquidora” i que va dirigit a totes les persones que han de viatjar a un altre país de la Unió Europea. “Especialment a aquells estudiants que volen tenir una experiència laboral, col·laborar en accions de voluntariat o participar en intercanvis internacionals dins Europa en el marc del programa Erasmus+”, ha conclòs el director general de la UOC X.D’altra banda, la professora de la UOC i responsable del projecte, Teresa Romeu, ha assegurat que des de l’organització es pretén que “els participants comprenguin què significa i què implica ser ciutadà europeu al segle XXI”. “La voluntat és integrar els valors cívics i culturals digitals, fer entendre la complexitat de la identitat europea i aportar coneixements en drets i deures, centrant-nos també en la legislació lligada a la mobilitat per feina o estudis”, ha argumentat Romeu.En aquesta direcció, la responsable del seminari ha explicat que el curs tindrà un “enfocament pràctic”, sobretot dirigit a “la resolució de casos al voltant de la lliure circulació de persones i l’Europa digital, posant èmfasi en l’anàlisi del cas d’Estònia, convertit en el primer país digital del món”. Tot això, es realitzarà “fent ús del portal de la UOC i aprofitant els recursos de les xarxes i les plataformes digitals ofertes per la UE, amb un acompanyament docent constant”, ha exposat Romeu. A més, el curs estarà disponible en català, castellà i anglès; permetent arribar el programa a ciutadans interessats de qualsevol punt de la Unió Europea.L’acte de presentació dels estudis també ha comptat amb la presència del secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Vidal i Grau; el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, i el rector de la UOC, Josep A. Planell.