Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La Comissió Europea destina 300 milions d’euros al sector cultural el 2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea destina 300 milions d’euros al sector cultural el 2021. Europa Creativa, el programa de la UE destinat a impulsar els sectors culturals i creatius, assignarà enguany […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea destina 300 milions d’euros al sector cultural el 2021. Europa Creativa, el programa de la UE destinat a impulsar els sectors culturals i creatius, assignarà enguany un pressupost sense precedents perquè els professionals i els artistes de tots els sectors culturals col·laborin, travessant disciplines i fronteres, amb l’objectiu de trobar noves oportunitats i arribar a un públic més ampli. El pressupost total del programa és de 2.400 milions d’euros per a un període de set anys i representa un 63% més en comparació amb el pressupost pel programa anterior.

La comissària europea d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, comenta que en aquest programa s’ha volgut posar en valor la resiliència i la recuperació dels sectors cultural i creatiu de cara a la pandèmia de covid-19. “Ara que els museus, els cinemes, els béns de patrimoni cultural i els teatres tornen a obrir, m’agradaria refermar el suport de la Comissió als sectors cultural i creatiu. Europa Creativa compta amb un pressupost més generós per reforçar la recuperació d’aquests sectors i, alhora, promoure l’enorme diversitat i creativitat que ens ofereixen”, ha declarat la comissària.Entre les accions i objectius del programa hi ha la creació d’un sistema de suport per a la traducció d’obres literàries i el desenvolupament d’associacions editorials, l’enfortiment de l’accessibilitat i la visibilitat de les obres audiovisuals europees a través de plataformes i fronteres o el foment de l’alfabetització mediàtica, el pluralisme i la llibertat com a valors europeus, entre altres iniciatives. A més el programa continuarà promovent la diversitat cultural i lingüística europea.