Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

La Comissió Europea aprova la compra de Credit Suisse per part UBS després d’autoritzar-la de forma temporal

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha aprovat de forma definitiva la compra de Credit Suisse per part d’UBS, una operació valorada en més de 3.000 milions d’euros i que ha servit per resoldre la delicada situació de l’entitat helvètica. L’executiu comunitari ja havia donat llum verda a la fusió de forma excepcional l’abril passat, argumentant que un tancament anticipat del procés “superava qualsevol amenaça potencial per a la competència” i a l’espera d’un informe final. Amb aquesta decisió, Brussel·les dona el vistiplau definitiu a l’operació. En el comunicat publicat aquest divendres, la Comissió apunta que la compra “no tindrà efectes negatius en la competència” del sector financer de l’Àrea Econòmica Europea, on l’executiu té jurisdicció exclusiva.

La crisi a Credit Suisse es va desencadenar a mitjans del març passat, quan el seu principal accionista -el banc saudita SNB- va assegurar que es negaria a injectar més diners a l’entitat en cas que fos necessària una ampliació de capital. Al mateix torn, el banc va reconèixer unes pèrdues milionàries i va reconèixer “debilitats materials” en el control de la seva informació.

Publicitat

Tot això, sumat a la crisi del sector financer nord-americà per la fallida de Silicon Valley Bank, va provocar que les borses europees es desplomessin per temors a possibles contagis i va obligar a actuar al banc central suís, que va aprovar un aval de més de 9.000 milions d’euros per facilitar la compra per part d’UBS.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió